Over

Dia-Be Smart is opgericht door Sebastiaan en Annelot. Een type 1-diabeet en zijn partner, toevallig beide student Voeding en Diëtetiek. In onze ogen ontbrak informatie, klein en groot, die essentieel kan zijn om diabetes dag in dag uit te managen. Maar ook informatie voor partners, familie, vrienden en andere naasten van een diabeet.

Het doel van Dia Be-Smart is door middel van ervaring, opleiding en recente wetenschappelijke inzichten handvatten te bieden aan diabeten en hun directe omgeving om diabetes en zichzelf dag in dag uit zo goed mogelijk te reguleren

Wie zijn wij

Sebastiaan: 23. Heeft sinds zijn tiende type 1 diabetes. Afgestuurd diëtist. Probeert wanneer mogelijk gewichten te heffen in de sportschool en is werkzaam als barista. Het idee om Dia-Be Smart op te richten begon toen hij zelf met intensieve krachttraining startte en zijn familie begeleidde in het succesvol aanleren van een gezonde levensstijl. 

 

Annelot: 23. Vriendin van Sebastiaan, samenwonend. Afgestudeerd diëtiste die operaties plant in een oogziekenhuis.  Daarnaast druk bezig met de pre-master Gezondheidswetenschappen. Gaat zo vaak als het lukt met Sebastiaan mee om 
krachttraining te doen.

 

Voor wie is deze site bedoeld?

Kinderen, jongeren en volwassenen met type 1 diabetes. Familie, vrienden, partners, collega’s van mensen met type 1. Diabetesverpleegkundigen, artsen, psychologen. Leraren. Geïnteresseerden.

Reageren is niet mogelijk