Koffie met Suiker

De naam ‘Koffie met Suiker’ cirkelde al een tijdje rond in mijn hoofd. Alleen wist ik nog niet goed wat ik ermee wilde. Ik werk nu 2 jaar als barista en heb al 13 jaar type 1 diabetes, in de volksmond nog steeds bekend als suikerziekte of ‘suiker’. Omdat ik erg van woordgrapjes houd (Espress yourself) vond ik deze woordspeling erg treffend.

Bij mijn huidige werkgever Vilter Coffee leer ik via een cursus en twee goede leermeesters écht alle kanten van koffie kennen. Ook heb ik recent mijn oude spiegelreflex afgestoft. Een goede vriendin van mij vroeg of ik het niet interessant vond van verschillende gerechten op haar kaart de koolhydraten uit te rekenen. Als afgestudeerd diëtist heb ik zelf nooit moeite met inschattingen maken, maar hoe chill zou het zijn als mede-diabeten dit ook niet overal meer hoeven te doen?

Bovenstaande leek mij tof om met elkaar te combineren, ook om mezelf te motiveren meer te schrijven voor de site. Hoe kan dat dan beter met iets waar ik zelf bijna dagelijks van geniet? Koffie dus. Zonder suiker, want die heb ik zelf dus al. Daarnaast probeer ik de zaakjes die ik bezoek mooi vast te leggen met mijn camera. 

In ‘Koffie met Suiker’ neem ik jullie mee naar mijn favoriete koffietentjes. Aan elk zaakje dat ik bezoek wijd ik een blogje. Ook probeer ik jullie in detail mee te nemen in de wondere wereld van koffie. Als kers op de taart gebruik ik mijn kennis als afgestudeerd diëtist om van de must-haves uit te rekenen hoeveel koolhydraten ze bevatten. 

Het eerste zaakje waar ik een review aan zal wijden is nog geen 2 maanden open en erg ‘Eighties verantwoord’. Meer zeg ik niet! Volg Koffie met Suiker op Instagram en de eerste blog zal gauw verschijnen! 

‘Spilling the Beans’ over mijn favoriete koffiezaakjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *