Bijpraatblog

Na een lange stilte op de site vinden we het nu tijd om het bloggen weer op te pakken. Daarom deze korte bijpraatblog. Zodat iedereen op de hoogte is dat we nog online zijn én waar we offline mee bezig zijn!

Zoals jullie misschien gezien hebben zijn we op vakantie geweest naar Oostenrijk. Hier hebben we (met zeer weinig hypo’s!) een goede ‘oudemensenvakantie’ gedaan. Wandelen, natuur bekijken, bergen beklimmen en natuurlijk heel veel schnitzels eten.

We mochten een auto lenen om mee naar Oostenrijk te rijden. En bij lange autoritten horen natuurlijk snoepjes 🙂 Dus hebben we ook gelijk ervaring opgedaan met insuline spuiten tijdens het rijden. Sebastiaan reed, en Annelot deed zijn diabetesmanagement.

Inmiddels zijn we al een tijdje terug en is de eerste check-up bij Diabeter weer geweest. Met een prima HbA1C van 54 is Sebastiaan bij zijn stage begonnen. Hij zit nu in het vierde jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek, en loopt stage bij een groot vervoersbedrijf. Hier is hij van 9 tot 5 werkzaam als diëtist.  Zijn doel is nu het bevorderen van gezond eten bij buschauffeurs. Zoals jullie je vast voor kunnen stellen, nogal een uitdaging!

Annelot is sinds juli afgestudeerd en mocht haar scriptie presenteren op een voedingscongres. Sinds de vakantie is ze zoek naar een baan om de tijd te vullen naast haar pre-master Gezondheidswetenschappen. Hier leert ze over epidemiologie en statistiek, om volgend jaar de master Health Sciences te kunnen starten.

Daarnaast zijn we uitgenodigd om volgende week aanwezig te zijn bij het Jubileumsymposium van Diabeter! Hier zullen diverse diabeteswetenschappers, waaronder Bart Roep, spreken. De onderwerpen zijn vooral gericht op professionals, maar als bloggers en diëtisten (in spe) zijn wij dat natuurlijk ook!

Suggesties en ideeën voor nieuwe blogs zijn van harte welkom. Ook zijn we via de mail, Facebook en Instagram te bereiken voor vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *